درب ضد حریق چیست ؟
- صفحه اصلی
- درب ضد حریق چیست ؟
درب ضد حریق چیست ؟
در گذشته به دلیل نبود درب ضد حریق ، هنگام وقواع آتش سوزی در یک ساختمان، آتش به تمامی قسمتهای ساختمان نفوذ پیدا میکرد و همین موضوع باعث ایجاد خسارتهای مالی و جانی زیادی برای افراد بود اما با گذر زمان مهندسان به فکر چاره ای برای جلوگیری از بروز خسارتهای عمده در هنگام آتش سوزی افتادند و توانستند دربهای بسیار مقاوم در برابر حرارت و آتش بسازند تا به وسیله آن به نوعی ساختمانهای حساس را در برابر شعلههای آتش حفظ کنند به همین منظور در این مقاله قصد داریم تا در مورد مزایا و ویژگیهای این نوع درب و همچنین انواع آن مطالبی را به شما ارائه دهیم تا بتوانید به میزان اهمیت آنها پی ببرید.
سؤالی که در این زمینه برای افراد مطرح میشود این است که استاندارد های درب ضد حریق چیست ؟
…ضوابط و مقررات آتش نشانی در خصوص دربهای ضد حریق به شرح زیر است:
سازمان آتش نشانی برای اینکه در مورد دربهای ضد حریق، استانداردهای لازم برای این نوع دربها، الزامات نصب آنها و همچنین معیارهای ارزیابی دربهای ضد حریق ابهاماتی وجود نداشته باشد. و همچنین به دلیل اینکه در زمینه دربهای ضد حریق و روشهای آزمون و بررسی این دربها هنوز از سوی سازمان استاندارد ملی ایران کلیاتی منتشر نشده است. و برای اینکه مشکلات مربوط به مالکین ساختمانها و شرکتهای تولیدی و بازرگانی برای تولید دربهای ضد حریق حل و رفع شود، سازمان آتش نشانی تصمیم گرفته است در این زمینه اصول و مقررات کلی را بیان نماید.
بر اساس این اصول و مقررات کلی سازمان آتش نشانی چنانچه دربهای ضد حریق متناسب با الزامات اعلام شده به وسیله این سازمان توسط شرکتها و تولید کنندگان، ساخته و تولید شوند، مجوز و تأییدیه نصب درب ضد حریق و مقاوم در برابر آتش و حریق در پلههای خروج اضطراری و پلههای فرار در ساختمانهای مسکونی و اداری صادر خواهد شد.
اصول و مقررات سازمان آتش نشانی برای دربهای ضد حریق فقط تا یک سال بعد از زمان انتشار رسمی توسط سازمان استاندارد ملی ایران در زمینه دربهای مقاوم در برابر حریق و روشهای آزمون آنها دارای اعتبار خواهد بود.
بعد از پایان این تاریخ شرکتهای بازرگانی و تولیدی باید طبق استانداردهای ملی ایران خدمات خود را به مشتریان ارائه نمایند.
لزامات درب ضد حریق برای نصب در پله های خروج اضطراری
دربهای مقاوم در برابر حریق برای اینکه بتوانند تأییدیه سازمان آتش نشانی را برای نصب در پلههای خروج اضطراری یا پلههای فرار کسب نمایند باید بر اساس نکات زیر باشند:
دربهای ورودی به پلههای خروج اضطراری و لابی آسانسور در تمام طبقات و واحدهای ساختمانهای مسکونی و اداری برای انتخاب و نصب باید دارای مشخصات زیر باشند:
- این نوع دربها باید در برابر آتش و حریق دارای مقاومت و استحکام باشند.
- باید دارای دود بند باشند.
- به منظور بسته شدن خودکار باید دارای آرام بند درب باشند.
- بدون قفل باشند.
- دارای مدت زمان 60 – 240 دقیقه مقاومت در برابر آتش و حریق باشند.
- حتماً گواهینامه و مجوز فنی تحمل در برابر حریق را از آزمایشگاههای حریق مورد تأیید و معتبر داشته باشند.
- این نوع دربها به منظور تشخیص و قابل رویت بودن توسط افراد باید با یک رنگ مشخص و متمایز از دربهای دیگر ساختمان در نظر گرفته شوند.
- آینه و دیگر مواد منعکس کننده نباید بر روی دربهای خروج اضطراری نصب شود.
- دربهای مقاوم در برابر آتش و یا درب خروج اضطراری نباید با پرده، آویز یا سایر تزئینات در ساختمانها پنهان و پوشیده شوند.